Timeplanen for skoleåret 2018/2019
Her ligger oppdatert timeplan
(5. september)
Ledige plasser
Vi har ledige plasser på Vg1, samt noen få ledige plasser i fellesfagene på Vg2 og Vg3. Det er ventelister i de fleste andre fag.
Digitale skolebevis
Vi begynner med digitale skolebevis i høst. Du må laste ned en app. Bruk bruksanvisningen som ligger her. Bildekode får du av din kontaktlærer.

Helseøster

Vår helsesøster heter Henny Sæbø, og hun sitter i 3. etasje på samme kontor som rådgiver og sosiallærer.  Hun vil være på Bybroen hver onsdag. Fint om du sender sms på tlf 905 53 219 eller på e-post: henny.saebo@trondheim.kommune.no for å avtale time på forhånd, men du kan også stikke innom hvis det passer deg best.

NYHETER SKOLEÅRET 2017/2018

Positiv omtale i Adresseavisen

27 av 29 elever som startet i klasse 4A høsten 2017 besto eksamen i norsk til sommeren. Dette er enestående resultater! Disse har bodd kortere enn 6 år i Norge, og tar hele norskfaget på ett år (tilsvarer normalt tre år i norsk videregående skole). De har norsk 14 timer i uken. Les her

Aktivitetsdag

Torsdag 7. september var elevene ved Bybroen vgs i Bymarka. Det var et faglig opplegg for alle elevene som har naturfag og biologi, mens de andre elevene fullførte en aktivitetsløype som utfordret både hjernen og kroppen. Det ble tradisjonen tro pølsegrilling og volleyballturnernering mellom klassene. Dagen ble avsluttet med en heidundrende finale mellom lærerne og 2a – der 2a tok en knepen seier! Gratulerer :-)

Skolevalg

Onsdag 6. september arrangerte vi skolevalg. Resultatet ga en soleklar seier til Arbeiderpartiet med 35,1 %. SV oppnådde andre plassen 19.4 % av stemmene, mens tredjeplassen gikk til Fremskrittspartiet med 15.6 %. De Grønne kom på fjerdeplass med 9.2 %, Rødt og Høyre fikk begge 5.2 %.  Sp og V 3.9 %, mens Krf og Liberalistene fikk 1.3 % av stemmene.

Timeplanen 2017/2018

Her  finner du årets timeplaner. Redigert 25.08.2017.

NYHETER FRA SKOLEÅRET 2016/2017:

– Å begynne på Bybroen vgs er det smarteste jeg har gjort.

Les hvordan noen av våre elever opplever skolen her.

Realkompetansevurdering

Staten har bestemt at alle våre elever som har brukt opp ungdomsretten sin, skal realkompetansevurderes. Dette har skapt mye forvirring både for skolen, våre elever og for fylkeskommunen. Utdanningsforbundet har skrevet om saken.

Aktivitetsdag

Tirsdag 25. april gikk våre elever Midtbyrunden. Skolen la ut 6 poster med spørsmål fra ulike fag. Sola skinte og alle var strålende fornøyde med turen!

Tråante 2017

Hele skolen markerte 100 års jubileet for samenes nasjonaldag mandag 6. februar. I den forbindelse har vi funnet ut at festsalen i vårt skolebygg (3. etasje) ble brukt da samene hadde sitt første landsmøte for 100 år siden. Vårt bygg heter Håndverkeren, og hadde en av byens flotteste og mest ærverdige festsaler i Trondheim! Lihkku beivviin!

Rosa sløyfe aksjon

Hele 100 elever tok på seg rosa klær da russen arrangerte rosadagen. Skolen donerer kr. 10,- til hver elev som tok på seg et rosa plagg. Pengene går til kreftforeningen!

Fraværsregler

Vi ved Bybroen vgs følger friskoleloven og dens forskrifter. De nye fraværsreglene gjelder også hos oss.

Positiv omtale i Adresseavisen

20. juli skrev Adresseavisen en reportasje om prisnivået ved Bybroen vgs sammenlignet med Sonans. Det lønner seg å gå ved Bybroen vgs :-)  Les reportasjen Det koster å være privatist -adressa

Bybroen vgs i Uke-Adressa

Noen klasser fra Bybroen vgs forsket på egen slekt i historiefaget.  Vi besøkte statsarkivet på Dora og fikk utmerket hjelp fra erfarne slektsgranskere. Uke-Adressa laget denne reportasjen om våre elever og slekta.

Sist oppdatert 5. september 2018.

Snarveier

Skolerute