VG3 – Påbygging

Ønsker du generell studiekompetanse etter å ha fullført Vg1 og Vg2 på yrkesfag, eller har fagbrev, kan Bybroen videregående skole tilby Vg3 påbygging til generell studiekompetanse.

bybroen_klasserom_03

VG3 – Påbygging til generell studiekompetanse, 23 t/u eller 30 t/u (allmennfaglig påbygging) (Gjelder for dere med yrkesfaglig bakgrunn med eller uten fagbrev)  Dette er et tilbud til deg som ønsker generell studiekompetanse for å søke på universitet og høyskoler.  Vi har satt opp en tabell som viser hvilke fag som er nødvendig for at vilkårene for generell studekompetanse skal bli oppfylt.

De som tar 23-timers kurset (har fagbrev) kan se bort fra kroppsøving og programfag. Når det gjelder 30-timers kurset (uten fagbrev) er det nødvendig å ta alle fellesfagene samt ett programfag.

Elever med *ungdomsrett har førsteprioritet.

* Ungdomsrett: Man har rett til videregående skole i tre år. Hvis man har gått tre år, så kan det hende at retten er brukt opp. Alle som har fagbrev fra 2014 eller senere har automatisk en rett. Hvis du er i tvil om du har ungdomsrett, kontakt inntakskontoret i hjemfylket ditt. Les mer her.

Fellesfag Timer pr uke Programfag Timer pr uke
Norsk 10 Sosiologi og sosialantropologi 5