Studie- og fagtilbud

Vg2 Studiespesialisering

Ved Bybroen videregående skole har du mulighet til å fullføre et helt ordinært 3-årig løp innenfor studiespesialisering. Her møter du elever fra hele landet. Nærskoleprinsippet gjelder ikke hos oss! Har du lyst til å gå på en liten skole i Trondheim sentrum er denne skolen midt i blinken for deg!

Elever i klasserom


Elevene som går Vg2 ved Bybroen vgs trives veldig godt. Elevundersøkelsen de siste årene viser at ingen elever ved Bybroen vgs føler seg mobbet. Vg2 elevene er sammen med klassen sin i fellesfagene, mens de blandes sammen med deltidselevene i programfagene. Dette skaper et dynamisk og mangfoldig elevmiljø. Visste du at du også kan bytte ut programfagene dine hos oss? Et år på Vg2 koster kr. 1200,- inklusive skolebøker. I tillegg kommer et aktivitetsgebyr på kr. 500,-

På Vg2 er det to typer fag: fellesfag og programfag. Fellesfagene på Vg2 er norsk, historie og kroppsøving (totalt 8 t/u). I tillegg må du ta et språkfag og matte (2P, S1 eller R1). Programfagene er fag du velger selv. I løpet av Vg2 og Vg3 må du ta 6 programfag, der det kreves fordypning i to fag innenfor samme fagområde. Antall timer totalt i uka skal være på 30 timer.

Vi finner på en sosial aktivitet helst utenom klasserommet en fredag i måneden sammen med Vg1. Skoleåret 2020/2021 ble det sosiale noe redusert på grunn av koronaen. Vi klarte allikevel å arrangere tur til klatreparken på Rotvoll og til trampolineparken på Tiller,  og vi besøkte blant annet Sverresborg museum og Kristiansten festning. I tillegg tilbyr vi gratis matteverksted en ettermiddag i uka. 

Fagene vi tilbyr er:


Fellesfag Timer pr uke
Norsk 4
Matematikk 3
Historie 2
Spansk 4
Kroppsøving 2
   

Programfag Timer pr uke
Fysikk 1 5
Biologi 1 5
Matematikk R1 5
Matematikk S1 5
Kjemi 1 5
Psykologi 1 5
Rettslære 1 eller 2 5
Sosiologi og sosialantropologi 5
Internasjonal engelsk 5
Søknadsskjema

Kontakt oss

7013 Trondheim,
Kjøpmannsgata 12

Telefon: 73 52 44 11
Epost: post@bybroen.vgs.no

Åpningstider

Mandag – fredag: 10:00–14:00

Om siden

Utviklet av Klipp og Lim Media
©  Bybroen VGS